Piaţa asigurărilor, în creştere. Site-urile companiilor sunt principala sursă de informare

Data publicării:
asigurare

Mai mult de jumătate dintre români dețin, în prezent, o poliță de asigurare, iar dintre aceștia, cei mai mulți, 58%, au o poliță RCA.

42% au o asigurare de locuință și 28% de pensie privată. Sunt date care reies dintr-un studiu realizat pe piața asigurărilor din România. Polița Casco nu se regăsește printre prioritățile șoferilor pentru că doar 14% dintre români apelează la o astfel de asigurare.

Dacă ne uităm peste piața asigurărilor, vedem că, atunci când caută informații despre asigurări, principala sursă la care românii apelează este site-ul companiilor de asigurări, adică 51%, discuțiile cu agentul de asigurări se situează la o distanță de 10 procente, 41%, acestea fiind urmate îndeaproape de sfaturile primite de la cei apropiați, 39%.

Articolele apărute în presa scrisă și online sunt mediile de informare care prezintă cel mai puțin interes în rândul celor care intenționează să încheie o poliță de asigurare.

Doar 14% dintre români aleg să facă un contract cu o companie de asigurări după ce au văzut un articol în presă, se arată în acest studiu al unei companii de cercetare și consultanță în marketing.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri