Practică printre marinarii străini. Studenţii de la Universitatea Maritimă şi de la Academie, de vorbă cu navigatorii

Data publicării:
navigatori straini

George Ianuşi este student în primul an la Academia Navală. Spune că munca voluntară în cadrul fundaţiei îl ajută foarte mult să înţeleagă mult mai bine ce îl aşteaptă pe mare.

George Ianuşi, student-voluntar: "Ne-au povestit şi de furtuni, şi de piraţi dar n-au reuşit să mă sperie."

Diana este studentă la Universitatea Maritimă şi se specializează în inginerie economică. O meserie uşoară, spune ea, accesibilă şi domnişoarelor. De aproximativ o lună s-a oferit ca voluntar pentru Fundaţie.

Diana Chirvase, student-voluntar : "Noi încercăm să interacţionăm cu ei, să le mai spunem despre România, sau să mai aflăm despre cultura lor, de unde vin".

Studenţii merg împreună cu reprezentanţii Sindicatului Navigatorilor în Port şi, pe lângă toate cunoştinele pe care le acumulează, ei trebuie să preia marinarii străini şi să-i aducă la clubul Fundaţiei.

Principalul câştig al voluntarilor este că vor cunoaşte toate cele 130 de Dane de acostare şi întreaga structură portuară chiar înainte de a deveni marinari.

Aurel Stoica, reprezentant Sindicatul Liber al Navigatorilor: "Atragem alături de noi şi voluntari, viitori navigatori români, absolvenţi ai studiilor de învăţământ superior din oraşul Constanţa alături de navigatorii străini pentru că la bordul navelor nu vor fi numai de naţionalitate română."

Fundaţia are patru voluntari. Oricine este interesat este binevenit să dea o mână de ajutor şi să înveţe lucruri noi în acelaşi timp.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri