Pregătiri de iarnă. Reprezentanţii Direcţiei Apele Române au început lucrările de conservare a plajelor 

Data publicării:
plaja goala

Furtuna puternică de acum două săptămâni care s-a abătut asupra litoralului a făcut ca gunoaiele să invadeze, practic, plajele.

Fapt ce i-a mobilizat pe cei de la Apele Române care au curăţat zonele afectate şi au făcut lucrări de conservare. Se vor monta peste 11 kilometri de garduri pe litoral. Astfel, vântul puternic de pe timpul iernii nu va mai împrăştia nisipul.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Doar în staţiunea Mamaia peste 6 kilometri de garduri de stuf vor împiedica gunoaiele să ajungă pe plajă."

Cei care au ieşit la o plimbare pe plajă sunt sceptici că măsurile de conservare vor avea efect: "Gardurile astea nu cred că rezistă la vântul pe care îl avem noi iarna pe litoral."

La 20 de kilometri mai în sud, în staţiunea Eforie Nord, au fost strânşi munţi de nisip.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Duna din spatele meu este, practic, un depozit de 20.000 de metri cubi de nisip. Această rezervă va fi folosită, pe timp de iarnă, în caz că vor apărea eroziuni ale plajei."

Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL: "Lucrătorii noştri, înainte de sezonul estival 2015, vor readuce nisipul pe plajele româneşti cu ajutorul utilajelor speciale."

Pregătirea pentru sezonul estival va începe în primăvară când se vor curăţa plajele, se vor demonta gardurile de stuf şi se vor reface zonele afectate de eroziune.

Apoi, o firmă olandeză va începe lucrările de lărgire a plajelor cu peste 30 de hectare. Proiectul Apelor Române are o valoare de 170 de milioane de euro, bani europeni.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri