Prezenţă record la o regată românească. 40 de veliere s-au întrecut într-o cursă off-shore pe mare

Data publicării:
REGATA

Sâmbătă la ora 11.00, din portul Limanu, 40 de ambarcaţiuni din România şi Bulgaria au plecat, pe mare, în competiţie. Pentru fiecare dintre cei 360 de participanţi, pregătirea bărcii presupune multă muncă și atenție. Pasionaţii de yachting spun că aceste regate sunt şi un bun prilej de relaxare.

Adrian Poparad, skipper: În momentul în care te urci pe un yacht, pe un velier, îţi vine să îşi petreci acolo tot timpul.
La început, când veneam şi stăteam doar două zile, sâmbătă şi duminică, aveam senzaţia că sunt după o săptămână de concediu, deci este o relaxare maximă, e o libertate maximă ce o ai pe apă.

La competiţie am întâlnit-o pe Deea Buzdugan. Este la cea de-a şaptea competiţie la care participă, după ce s-a îndrăgostit de acest sport în urmă cu opt ani.

Deea Buzdugan, yachter: Fiind un echipaj nou este foarte greu, mai ales că suntem la "racere" care este categoria cu cei mai buni, să spunem, competitori, unde avem echipaje care de ani de zile se dau şi sunt foarte bine închegate, îşi cunosc foarte bine barca. Ne dorim să ajungem pe podium până la sfârşitul sezonului măcar la o cursă.

Organizatorii se declară mulţumiţi de prezenţa record la regată.

Ania Vlădescu, organizator: La această regată au luat startul 38 de veliere dintre care şi două ambarcaţiuni din Bulgaria. Ei au următoarea regată abia în august şi ne-au sunat şi ne-au spus că le-ar face mare plăcere să concureze cu românii.

Competiția a fost organizată de Black Sea Sailing Association în parteneriat cu Yacht Club Regal Român, Marina Limanu, sub egida Federației Române de Yachting.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri