Radu Mazăre dă în judecată inspectorul ANI

Data publicării:
mazare profil

Radu Mazăre dă în judecată inspectorul ANI

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, va recuza inspectorul Agenţiei naţionale pentru integritate care a transmis raportul la DNA si în care îl acuză de conflict de interese.

Edilul susţine că angajatul ANI s-a grăbit şi nu a aşteptat să treacă termenul legal pentru  ca el să se apere. Cel care a întocmit raportul susţine că Mazăre ar fi semnat, ca primar, contracte de peste 20 de milioane de lei cu firma lui  Gabriel Strutinsky, un om de afaceri cu care el insusi ar fi asociat in alte 8 firme. Radu Mazare a declarat ca în 2009 de ANI i-a adus acuze similare, iar procurorul DNA a constatat ca nu a încălcat legea.

Mai mult, primarul spune ca a acţionat şi atunci în judecată inspectorul de integritate, iar Curtea de Apel Galati i-a dat lui Radu Măzare câştig de cauză pentru o eroare similară cu cea făcută ieri de un angajat al aceleiaşi institutii. 

Iată şi punctul de vedere al lui Gabriel Strutinsky

"SOTI CABLE NEPTUN SRL nu a evidenţiat şi distribuit NICIODATĂ dividende. Prin urmare nici eu, ca persoană, şi niciun alt acţionar n-a fost beneficiarul niciunui folos material de la companie. Stau mărturie bilanţurile SOTI CABLE NEPTUN SRL, care sunt publice la ANAF, pentru oricine doreşte sa verifice. (...)
Prin urmare, dată fiind procedura legală deplin respectată şi realitatea că nimeni nu a obţinut, direct sau indirect, vreun folos patrimonial (nici Radu Mazăre, pentru că nu mai este acţionar din 2002, şi nici eu sau alt acţionar, pentru că nu s-au dat dividende la SOTI CABLE NEPTUN SRL), consider că prevederile articolelor pe care se bazează sesizarea ANI (art. 301 Cod Penal şi art. 12 din legea 78/2000) nu sunt aplicabile; în plus, calitatea de acţionari într-o firmă nu implică obligatoriu şi raporturi comerciale între acţionari - evidenţă confirmată de instanţe; altfel spus, acţiunea ANI este netemeinică. Sunt încrezator că, dacă va fi cazul, justiţia se va pronunţa şi va dovedi că demersul ANI nu are temei.", se arată în comunicatul de presă transmis pe adresa redacţiei noastre. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri