Rămâne în funcţie. N. Constantinescu este preşedinte executiv al PSD Constanţa

Data publicării:
nicusor evz

Nicuşor Constantinescu a fost mereu sigur pe postul de la partid. Ştia că acuzaţiile din dosarele în care este cercetat - abuz în serviciu, conflict de interese sau constituirea unui grup infracţional organizat - nu pot obliga PSD să îl înlăture din funcţie pentru că nu este cercetat pentru fapte de corupţie.

Mai mult decât atât, chiar dacă există un preşedinte interimar desemnat de Biroul Politic al PSD, după demisia lui Radu Mazăre de la şefia organizaţiei judeţene, Nicuşor Constantinescu se vede stăpân peste filială.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele executiv al PSD Constanţa: "Nu este nicio problemă la şefia PSD Constanţa pentru că eu sunt preşedinte executiv în funcţie, domnul Mazăre nu mai este preşedinte, ca atare eu am preluat atribuţiile de preşedinte. Nu mi-au luat această calitate, din fericire, DNA-ul, până în acest moment",declara acesta pe 25 martie 2015.

Una peste alta, chiar dacă are funcţia asigurată nu poate nici măcar să treacă pe la partid, pentru că este arestat la domiciliu.

Titus Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa: "Drept urmare, până la momentul rezolvării problemelor juridice ale domnului Nicuşor Constantinescu, deocamdată nu-i preia nimeni atrbuţiile. Deci, Biroul Permanent (al PSD - n.r.) Constanţa n-a numit pe cineva în locul dânsului. Este o funcţie aleasă, în cadrul unei Conferinţe Judeţene a Partidului Social Democrat."

Alegerile judeţene în toare filialele din ţară se vor desfăşura în perioada 15 august-30 octombrie. Deocamdată, Biroul permanent al PSD Constanţa lucrează la calendarul scrutinului pentru comune, oraşe şi municipii.

La finalul lui iunie va fi conferinţa organizaţiei municipale, apoi Biroul Permament Judeţean se va întruni şi va hotărî şi data la care va avea loc Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa. Deocamdată nu şi-a anunţat nimeni candidatura la funcţia supremă din partid.

reporter: Anca Medrea
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri