Reclamat pentru tunsoare nazistă. Primarul Radu Mazăre s-a mai ales cu o plângere la Parchet

Data publicării:
mazare profil

În urmă cu patru luni, Radu Mazare apărea în public cu o nouă tunsoare. El susţine ca este o frizura a anilor 20 pe care o aveau si englezii si francezii si germanii si care a revenit acum la modă.

În opinia unei organizaţii non guvernamentale, înfăţişarea o imită pe cea fondatorului nazismului şi consideră că organismele statului nu trebuie să tolereze astfel de apariţii publice.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "Daca e o problema, il dam pe spate, vine ala, ma dau si cu putina briantină sa seman cu Toto Cutogno si am incheiat"

"Apariţia publică, a unui primar, în uniformă nazistă (în 2009), cu o imagine asemănătoare în mod vădit cu cea a criminalului de razboi Adolf Hitler (în 2014) nu este compatibilă cu funcţia de primar şi trebuie sancţionată. În special când aceste apariţii sunt repetate, în mod deliberat credem noi, cu scopul de a provoca polemici controversate", se arată în comunicatul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului.

În anul 2009, Radu Mazăre a iritat o parte a opiniei publice, iar procurorii i-au deschis dosar penal şi l-au anchetat pentru că a deflilat în uniformă nazistă la o prezentare de modă. El le-a spus anchetatorilor că s-a inspirat din "Operaţiunea Walkirie", în care un ofiţer german a atentat la viaţa lui Hitler.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "E adevarat ca în 2009 când am defilat in uniforma de Wermacht am facut o greseala si mi-am cerut iertare fata de toti cei care s-au simtit lezaţi".

Radu Mazăre a spus că în niciuna dintre situaţii nu a avut în intenţie să lezeze anumite persoane sau grupuri de persoane.

reporter: Anca Medrea
operator: Viorel Cotleţ 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri