Reţinuţi pentru un prejudiciu de 5 milioane de euro. Daniel Perifan şi alţi doi parteneri de afaceri, 24 de ore în arest

Data publicării:
mascati

Angajaţii fabricii de pâine s-au trezit de dimineaţă cu mascaţii şi cu poliţiştii economici peste ei. Oamenii legii veniseră cu un scop precis: să găsească acte care să dovedească informaţiile pe care le deţineau, anume că reprezentanţii firmei fac evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, patronii se foloseau de o inginerie economică: doi dintre ei achiziţionau utilaje din străinătate pe care le vindeau la o firmă fantomă deţinută de cel de-al treilea. Ei retrăgeau banii din conturile firmei false pentru rambursări fictive. Prejudiciul ar fi consistent: 5 milioane de euro.

Subcomisar Carmen Şerbănescu, purtătorul de cuvât al IPJ Cosntanţa: "Poliţiştii din cadrul ISJ Constanţa au desfăşurat astăzi 11 percheziţii domiciliare la trei persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani."

Reprezentanţii fabricii de pâine spun că acţiunea poliţiştilor a fost un abuz. Aceştia susţin că mascaţii au intrat în sediu fără să respecte normele minime de securitate obligatorii într-o unitate de producţie şi i-au speriat pe salariaţi.

Domnica Geambaz, juristul societăţii de panificaţie: "S-a intrat cu câinii, s-a dat drumul la câini prin secţie, s-a intrat în vestiare. Nu li s-a spus angajaţilor absolut nimic. S-a intrat efectiv abuziv!".

După două ore de percheziţii şi mai multe ore de audieri, cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă urmând a se continua ancheta, iar la finalul acesteia vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Oamenii legii au ridicat mai documente ale societăţii care deţine fabrica de pâine.

reporteri: Annabelle Borş, Anca Medrea
operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri