Românii, mai pretenţioşi decât străinii. Hostelurile de pe litoral sunt ocupate, în mare parte, cu turişti străini

Data publicării:
HOSTEL

Acest hostel din Vama Veche are cazaţi în acest moment 13 turişti străini şi doi români. Cinci dintre ei au bătut drumul tocmai din Spania, după ce au căutat pe internet cazare ieftină şi au găsit varianta perfectă pentru ei, la noi în ţară. Antonio spune că a auzit de la prieteni numai cuvinte de laudă pentru Vama Veche.

Antonio, turist: Aici petrecerile sunt foarte bune, este plin de oameni vara. Pentru noi este foarte ieftin. Pentru noi, pentru spanioli, sunt foarte accesibile.

Cei cinci spanioli împart aceeaşi cameră, iar baia o folosesc la comun cu ceilalţi turişti cazaţi în hostel.

Hostelul este chiar lângă plajă şi are vedere la mare. Are servicii complete, un restaurant, un bar şi plajă proprie, însă toate aceste servicii nu sunt incluse în preţul cazării. 70 la sută dintre turiştii care vin aici în fiecare sezon estival sunt străini.

Cristina Iorga, recepţioner: Europa în mare parte, am avut din State, am avut din Australia.

Iar în ultima perioadă acest tip de cazare devine tot mai popular şi printre români.

"Am ales hostel pentru că e un cost redus, poţi să îţi faci noi prieteni şi e aproape de plajă, adică ies din hostel şi am ajuns pe plajă", a spus un turist.

Unitatea de cazare are în total 43 de locuri. O cameră cu 10 locuri, alte trei camere de 6 locuri, două camere cu pat dublu, două cu pat triplu şi încă o cameră care are 2 paturi duble şi un pat simplu. Hostelul are 2 băi mari şi alte trei cabine de duş.

Tarife hostel

Camera cu 10 paturi: 45 de lei/noapte/persoană
Camera cu 6 paturi: 130-150 de lei/noapte/persoană
Camera cu 3 paturi: 160 de lei/noapte/persoană>


Un alt hostel din sudul litoralului s-a adaptat la cererile românilor. Fiecare cameră are maximum trei paturi şi mai multe facilităţi.

Simona Timiş, şef recepţie: Aşa arată o cameră în regim de hostel la noi. Pat dublu matrimonial cum s-ar spune, televizor, frigider, baie proprie şi aer condiţionat.

150 de lei costă camera de două locuri şi 180 de lei cea de trei locuri. Cine vrea şi aer condiţionat plăteşte 20 de lei în plus.

Cristian Bărhălescu, agent de turism: Străinii vin pe bugete mici, preferă să viziteze, să vadă diverse ţări. 

Pe întreg litoralul românesc funcţionează în total, în regim de hostel, 81 de unităţi de cazare, dintre care unul în Mamaia şi restul în staţiunile din sudul litoralului.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Mihai Ciobanu, Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri