S-a deschis primul manej din Constanţa

Data publicării:
EKITATIE

Publicul a putut vedea cum se desfăşoară o şedinţă de echitaţie. Caii, Zoro şi Zâna, au făcut mici demonstraţii de galop şi trap.

Pedro, sau pe numele lui pur românesc, Petrică, este un cal de talie mică, dar foarte puternic, în vârstă de patru ani. Dresorul său spune că Pedro nu a mai fost alergat de multă vreme şi trebuie pus la regim pentru că s-a cam îngrăşat şi nu mai este la fel de agil.

Deschiderea manejului de la Constanţa a fost marcată de o demonstraţie de dresaj executată de actorul şi dresorul Denis Ştefan.

El spune că cea mai mare greşeală în dreajul unui cal este de a-l trata ca pe un om şi de a încerca să îl înveţi limbajul tău.

Denis Ştefan, dresor de cai: "Acţionez pe nişte nervi ai nasului, sunt pe partea aceasta şi îi produc un pic de disconfort pentru a-l învăţa să stea în pătrăţica lui şi eu, în pătrăţica mea".

Manejul de la Constanţa va fi deschis pe tot parcursul anului. Cu toate că fac parte din rase diferite, cei 11 cai s-au adaptat destul de bine la Delfinariu.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Constanţa: "Avem o rasă românească - calul de sport românesc, aşa se numeşte rasa, avem rasa olandeză freziană, norvegiană, arabii - sunt doi, avem alt cal românesc, vechi, Huţul bucovinean, moldovenesc şi avem şi ponei". 

O simplă plimbare costă 10 lei, iar cei care vor să facă mai multe cursuri de echitaţie, pot cumpăra abonamente: 5 şedinţe costă 250 de lei, iar 11 şedinţe, 500 de lei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri