Sală de sport fără acoperiș. Lucrarea nu este terminată nici după 2 ani şi jumătate de la demararea construcţiei

Data publicării:
sala sport albesti

 

Proiectul în valoare de peste 2 milioane de lei este finanțat de Compania Națională de Investiții, iar firma care ar fi trebuit să realizeze lucrarea nu mai este solvabilă. 

Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albești: "Se lucrează foarte puțin, la anumite intervale, sub presiunile noastre. Se lucrează o săptămână, se face pauză o lună."

De câteva săptămâni niciun muncitor nu a mai trecut pe acolo. Dacă sala nu va fi conservată pe timpul iernii, aceasta s-ar putea degrada.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: "Apa s-a infiltrat și a început să atace structura de rezistență a sălii. Situația va persista cel puțin până în primăvară, pentru că iarna aceasta nu este absolut nicio șansă ca acoperișul să fie pus."

În anotimpul rece, copiii fac orele de sport direct în sălile de curs, iar vara pe terenurile degradate din incinta şcolilor.

Mihaela Vâlcu, directorul Școlii Gimnaziale Albești: "Avem un teren sintetic în curtea școlii dar are o mare vechime și este destul de deteriorat. E greu să stai cu saltelele, cu toate aparatele de gimnastică în sala de clasă."

În comuna Albești sunt peste 500 de copii și tineri care ar putea să facă mișcare, iar pe lângă ei sunt și sportivi de performanţă. Printe ei și Petre Anghel, care în trecut a fost monitorizat de echipe de fotbal de primă ligă.

Petre Anghel, fotbalist: "Am făcut iarna pe zăpăda, mergem la sală la Negru Vodă, ne înțeleg ăia de acolo. Sala de sport, pentru copii, pentru noi era cea mai bună. Așa mergem să jucăm pe la Negru Vodă, pe la Mangalia, pe la cine știe."

Și ceilalți locuitori din comună ar dori ca sala să fie funcțională în cel mai scurt timp.

Reprezentanții firmei de construcții intrată în insolvenţă nu au putut fi contactați pentru a-şi exprima un punct de vedere.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri