Sănătate prin mişcare. Medici cardiologi: la fiecare 30 de minute un român face infarct

Data publicării:
cross faleza

Alergătorii de ocazie au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra importanței mișcării pentru sănătate.

În condițiile în care 7 milioane de români suferă de o formă a unei boli cardiovasculare, mesajul celor doar douăzeci de persoane strânse în sudul stațiunii Mamaia a fost unul foarte clar.

Oameni de toate vârstele s-au strâns la a doua ediție a minicrosului din campania „Promenada Inimilor", eveniment care marchează săptămâna inimii

Printre cei care au participat la acțiunea cu încărcătură socială a fost și Alina Raita, care a fost foarte hotărâtă să ia parte la eveniment

Alina Raita, participant: "Să dăm un exemplu societății, că trebuie să facem mișcare pentru a fi sănătoși în această lume plină de poluare. Încălțările nu prea mă ajută, dar eu zic că mă descurc."

Chiar dacă nu și-au ascuns dezamăgirea legată de prezența slabă la eveniment, organizatorii consideră că mesajul lor a fost transmis și speră ca acesta să ajungă la urechiile cât mai multor români.

Daniel Sîrbu, organizator: "Lumea vrea să facă mișcare, lumea coștientizează e momentul acum să fim mai sănătoși, să fim buni unii cu ceilalți și bineînțeles, să transmitem acest mesaj: o inimă sănătoasă într-un corp sănătos este o cheie și o esență a fericirii."

Minicrosul s-a desfășurat în piațeta Perla din Mamaia și a avut o lungime de aproximativ jumătate de kilometru. Programul de conștientizare se desfăşoară în peste 10 țări din Europa.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri