Sanatoriul din Techirghiol, la 116 ani. A fost inaugurat şi pavilionul modernizat

Data publicării:
SANATORIU

Sanatoriul de la Techirghiol primeşte pacienţi şi în cel mai mare pavilion. A fost modernizat în ultimii doi ani şi acum poate caza şi trata peste 300 de persoane. Spaţiul a fost inaugurat recent, înainte ca sanatoriul să împlinească 116 ani de existenţă.

Rodica Almăşan, managerul sanatoriului: Se împlinesc 116 ani de la înfiinţarea sanatoriului balnear şi de recuperare Techirghiol!

Sanatoriul balnear de la Techirghiol, unul dintre cele mai importante din România, primeşte anual mii de oameni care vin să se trateze cu celebrul nămol din lacul Techirghiol.

"Mai sunt staţiuni, dar aici m-am simţit cel mai bine. Am şi aşa atâtea operaţii, dar eu m-am simţit aici foarte bine.", a spus un pacient. 

În pavilionul recent renovat a fost schimbat totul, de la mobilier, la apartura de tratament.

Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa: Acest sanatoriu este de o importanţă deosebită nu doar ptr judeţul Constanţa, nu doar în ţară şi este un obiectiv important în Europa.

Oficialii din Sănătate laudă efortul cadrelor medicale, dar au atras atenţia conducerii că nu vor fi îngăduitori dacă vor constata abateri în actul medical.

Alin Ţucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Sunt sigur că tot ceea ce faceţi, faceţi bine întotdeauna. Totodată vreau să vă transmit că nu voi tolera un management defectuos, o lipsă de interes faţă de pacienţi.

Vasile Cepoi, preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor: Mă uitam astăzi dimineaţă pe lista salariilor angajaţiilor şi era emoţionant în sensul că...sunt foarte mici. Cu toate acestea ei depăşesc această dificultate şi dau servicii de calitate.

Medicii spun că nămolul sapropelic are calităţi unice recunoscute în întreaga lume. Apa sărată acţionează ca un panaceu pentru pacienţii care suferă de afecţiuni reumatice, ginecologice, dermatologice sau ale sistemului nervos.

reporter: Paul Greavu
operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri