Schimbarea la faţă a Vămii. Primii turişti au ajuns deja în staţiunea boemilor

Data publicării:
vama veche rasarit

David este din Călăraşi, este major de puţin timp, şi a aşteptat cu nerăbdare primele raze de soare să testeze nisipul din Vama Veche. Este unul din primii turişti care a ajuns în cea mai boemă staţiune de pe litoralul românesc înainte de deschiderea oficială a sezonului estival.

David Tipatea, turist: "Ne-am plictisit de oraşul nostru pentru că este foarte mic şi am zis să ne mai plimbăm. A durat drumul cred că o zi şi am întâlnit lume cu autostopul, multă lume, vreo patru tipi cred că ne-au luat şi am vorbit, a fost amuzant."

Vama a prins viaţă odată cu vremea frumoasă. Şi în acest an staţiunea este ocupată în proporţie de sută la sută şi bătrânul sat pescăresc trebuie să-şi primească oaspeţii aşa cum se cuvine.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Deocamdată doar sunetul valurilor răsună în Vama Veche, dar acest calm va dispărea peste doar două săptămâni atunci când mii de turişti vor veni în cea mai boemă staţiune de pe litoral."

Acesta este, deocamdată peisajul din Vama Veche. Muncitorii trag din greu pentru ca staţiunea să fie pusă la punct în cel mai scurt timp. Lucrează la centralele de apă, fac finisajele la exterior şi aduc îmbunătăţiri la dotările deja existente.

Florentina Dospinescu, managerul unui complex hotelier: "Încercăm să acoperim tot ceea ce presupune asigurarea unui comfort deosebit turiştilor. Cu siguranţă vor fi 210 persoane. Dintr-o capacitate totală de câte locuri? 210."

Cei care nu vor să stea într-un hotel se pot caza la cort. De exemplu acest camping care poate să primească peste 1500 de perosoane.

Şi aici rezervările pe corturi sunt epuizate, iar pentru o noapte de cazare, un turist va plăti minim 36 de lei. Trebuie luat în calcul că foarte mulţi ajung în camping fără rezervare, dar găsesc un loc la umbra copacilor şi o carte în biblioteca campingului.

Teodora Pătraşcu, managerul unui camping: "Oferim persoanelor care îndrăznesc să-şi pună sigla noastră, emblema, brandul nostru oriunde pe corp, o săptămână de cazare gratuită".

Cristian Bărhălescu, consultant în turism: "Toţi cei care iubesc Vama vor să vină acum de 1 Mai în Vamă. Este ocupată încă de la începutul lunii martie în proporţie de 100% în marea majoritate a locaţiilor."

În linii mari, tarfiele de cazare din Vama Veche sunt asemăntoare cu cele de anul trecut. Preţul unei nopţi la un hostel nu depăşeşte 80 de lei, iar cei care vor şi Vamă şi lux vor scoate din buzunare maxim 500 de lei pe noapte. Pe litoralul românesc sunt aşteptaţi 30.000 de turişti pentru zilele libere de 1 Mai.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri