Şcolile şi liceele, pregătite pentru imigranţi. La cererea Ministerului Educaţiei, se face recesământul căminelor

Data publicării:
CAMIN REFUGIATI


Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a răspuns solicitării Ministerului Educaţiei.

Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanţa: La nivelul judeţului Constanţa, capacitatea unităţilor de învăţământ care ar putea fi folisită pentru forţele de sprijin în situaţii de urgenţă necesare protecţiei imigranţilor este de 6.110 locuri în căminele unităţilor de învăţământ

Aproape toate aceste spaţii de cazare vor fi ocupate, de luni, de elevii şi liceenii veniţi de la distanţe mari şi care nu îşi permit să stea în chirie. Rămâne de văzut câte locuri vor rămâne libere în căminele şcolilor.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Acest cămin are o capacitate de 60 de locuri. Într-o astfel de cameră ar putea fi cazaţi câţiva dintre refugiaţi. Are patru locuri, mobilier destul de modest iar grupul sanitar este comun şi se află pe hol

Constănţenii cred că nu este niciun pericol ca ţara noastră să îi primească pe imigranţi atâta timp cât institutiile statului iau toate măsurile de securitate necesare.

Constănţeancă: Este firesc. Şi eu m-am gândit că rpintre ei vor fi şi elemente islamiste, şi sunt islamişti, cu idei teroriste, dar sunt convinsă că vor fi purificaţi.

România ar urma să primească în total 6.351 de solicitanți de azil, dintr-un total estimat de 160.000, de cinci ori mai mulţi decât capacitatea de primire a ţării noastre.

reporter: Oana Manoilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri