Simulare de forţă majoră la Tulcea. Peste 50 de echipaje, mobilizate pentru un avion prăbuşit

Data publicării:
SIMULARE ISU

Ora 10. Aeroportul Tulcea. Peste 50 pompieri, paramedici, jandarmi, trupe speciale, descarcerare şi voluntari ai crucii roşii încep exerciţiul de simulare a unui accident aviatic.

Povestea începe când un avion cu 48 de oameni la bord, care a plecat de la Timişoara şi trebuie să ajungă pe aeroportul din Tulcea ratează aterizarea.

Pilotul raportează o defecţiune la trenul de aterizare. 10 minute survoalează aeroportul, timp în care la sol, pompierii pregătesc un covor de spumă care să atenueze aterizarea forţată. 

Cu greu, avionul aterizează, însă, potrivit scenariului, a luat foc. Imediat, pompierii, paramedicii şi voluntarii de la Crucea Roşie încep o misiune contra cronometru pentru evacuarea pasagerilor.

La câţiva paşi de locul presupusului impact, s-au înălţat corturi de prim ajutor şi un spital mobil.

Răniţii au fost triaţi în funcţie de gravitatea traumelor suferite. Cinci ambulanţe şi un elicopter preiau victimele.

După evacuarea victimelor,în zonă au venit inspectorii de Mediu, care au prelevat probe din sol, deoarece exista suspiciunea de poluare cu hidrocarburi. Două ore a durat întregul exerciţiu care potrivit celor de la ISU a fost un succes. Astfel, că în cazul unei situaţii reale, fiecare îşi ştie rolul.

Simularea a fost obligatorie. Fiecare aeroport din ţară trebuie ca o dată la doi ani să facă un astfel de exerciţiu.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri