Spectacol automobilistic la Constanța. Viteze năucitoare în cadrul Motul Motorsport Event 2014

Data publicării:
karting-2

Sute de cai putere şi bolizi de sute de mii de euro au facut spectacol în parcarea unui mall din Constanţa.

Sorin Ene, drifter: "Facem demonstrații demo-drift, demonstrații în cadrul cărora și oamenii obișnuiți, conducătorii auto obișnuiți pot lua parte, pot ocupa locul din dreapta al pilotului, pentru a gusta și a simți senzațiile oferite de acest minunat sport cu motor."

S-a întâmplat la etapa a doua a Campionatului Naţional de Karting desfăşurat la Constanţa. La capătul a trei zile pline s-au desemnat și câștigătorii, la start luând parte sute de piloți care au concurat la opt categorii.

Robert Barabaș, pilot de karting: "Anul ăsta dacă câștig campionatul o să plec și la Mondiale, care se vor ține în Spania în Valencia."

Matei Mihăescu este unul dintre piloţii consacraţi care de altfel a şi câştigat la clasa regină, KZ. Tânărul de 25 de ani, fost pilot în Formula Master, s-a reîntors către karting, unde domină întrecerea internă.

Matei Mihăescu, pilot de karting: "Am avut ocazia să mă împun astăzi. După o mică problemă ieri, am terminat pe locul 2 din cauza unei probleme cu lanțul. Competiția a fost foarte foarte mare, David Dugăeșescu și Nazareno Compagnoni au mers foarte tare, s-a mers la nivel foarte ridicat aici la Constanța. Mi se pare un traseu foarte reușit."

Darius Petre, organizator: "Ceea ce am organizat noi aici este considerat un pionerat, este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru. Lumea trebuie să cunoască acest sport. În Constanța nu există, practic, pentru publicul larg."

Emoțiile au fost mari şi pentru părinți care au fost cei mai aprigi susținători ai micilor piloți care au luat startul la categoriile destinate copiilor.

Incidentele nu au lipsit, dese fiind cazurile în care karturile au ieșit în decor. Cel mai spectaculos accident l-a implicat pe italianul Sauro Costieri, în cadrul cursei din clasa KZ.

Sauro Costieri, pilot de karting: "Am luat curba cu viteză foarte mare. Am mers cu cauciucuri „slick" pe un traseu umed și rece, nu am avut aderență și tracțiune. Am ieșit de pe traiectorie și m-am oprit în cauciucurile de pe margine."

Competițiile disputate în perioada 2-4 mai au fost transmise în direct de Digi24 Constanța.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Alexandru Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri