Spectacol aviatic de excepţie, la Tuzla 

Data publicării:
miting aviatic-1

Cel mai așteptat moment al mitingului l-a reprezentat execuția lui Jurgis Kairys, pilot de origine lituaniană. Multiplul campion mondial la acrobaţii aeriene a brăzdat cerul cu avionul sau YUKA timp de mai bine de o jumătate de oră.

Pasiunea pilotului pentru zbor a luat naștere încă din copilarie.

Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobație aeriană: "Aveam în jur de 10 ani când am văzut avioanele trecând la înălţime. Eram la ţară, şi aveam cizmele murdare de pământ. Şi m-am gândit: O, Dumnezeule! Este foarte frumos!"

Pilot cu experiență şi cu peste 2000 de ore de zbor acumulate, Jurgis afirmă că emoţiile nu-l mai copleşesc atunci când efectuează acrobaţii.

Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană: "Ma concentrez pe misiunea pe care o am. Îmi place să fiu bun, liniștit şi fară emoţii."

Venit în România de nenumarate ori, Jurgis a dorit de această dată să transmită un mesaj deosebit pasionaţilor de aviaţie.

Alături de acrobaţiile aeriene, vizitatorii au avut ocazia să afle mai multe detalii despre domenniul aviației.

Dan Ștefănescu, pilot la Yakarii Acrobați: "Pregatirea este in ani. Aici este vorba de o acumulare continua si pe masura ce acumulezi poti sa treci la etape noi si la figuri noi."

Cristina Mitchievici, organizator: "Aici la aeroport sunt standuri de aviatie, maşini de epocă, avioane, piloţi, îndrăgostiţi de aviaţie, paraşutişti astfel încât oamenii pot să vadă mai multe lucruri la Aeromania, nu unul singur."

Piloții le-au smuls spectatorilor aplauze și cuvinte de laudă.

La fel ca în anii precedenții, mitingul aviatic a fost un adevărat spectacol de măiestrie, coordonare și îndemânare a piloților.

reporter: Annabelle Borș
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri