Spectacol militar cu "Rechinii Albi". Soldaţii au aniversat 20 de ani de la înfiinţarea batalionului

Data publicării:
RECHINII ALBI

Batalionul 341 Infanterie este o unitate de elită a diviziei. În anul 2006, în timpul misiunii Endouring Freedom din Afganistan, Rechinii Albi au dat jertfa de sânge. Unul dintre militari a fost ucis în urma unui atac cu un dispozitiv improvizat.

Lt.col. Liviu Necula, comandantul "Rechinilor Albi": "În anul 2009, batalionul a participat la misiunea Iraqui Freedom, din Irak, iar pentru această misiune drapelul de luptă a fost decorat cu Virtuatea Militară în rang de cavaler, cu însemne de război. De asemenea, batalionul face parte din iniţiativa regională Seebrig, iniţiativă din care mai fac parte ţări precum Ucraina, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Italia şi Turcia."

Plutonierul major MIhai Vâslă a participat la 4 misiuni în teatrele de operaţiuni din Kosovo, Afganistan şi Irak. Este mândru că este unul dintre Rechinii Albi şi spune că, deşi meseria lui este riscantă, dacă ar putea să aibă un nou început, ar alege tot cariera militară.

Plt.maj, Mihai Vâslă, subofiţer Compania I Infanterie: "În cea de-a patra misiune, în Afganistan am fost ca şi instructor pentru armata afgană. A fost o misiune care nu a fost atât de periculoasă, dar care implica multă responsabilitate pentru că, având în vedere că lzcram dorect cu militarii afgani şi nu ştiai niciodară ce se poate întâmpla."

Rechinii Albi şi-au demonstrat şi abilităţile în mânuirea armei într-un exerciţiu drill.

În unitatea militară de la Topraisar a fost amenajată o cameră specială pentru tehnici de supravieţuire. Diferite tipuri de corturi, plute improvizate dar şi capcane pentru prinderea animalelor sau pentru oprirea inamicului au fost prezentate invitaţilor.

reporter: Oana Manoilă

operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri