Spiritul Deltei, la marginea orașului. Un sat pescăresc va fi reconstruit pe 3 hectare, lângă Tulcea

Data publicării:
SAT PESCARESC

 

Construcţia de la marginea municipiului Tulcea va cuprinde un pavilion central unde va fi o cherhana, expoziţii culinare şi meşteşugăreşti, două mori de vânt şi zece gospodării tradiţionale.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: Satul pescăresc de trei hecatre se află chiar lângă lacul Zaghen, care până la finalul anului trebuie transformat într-o microdeltă.

De altfel, acesta e şi motivul pentru care proiectul va lua formă.

Stere Șacu, viceprimarul municipiului Tulcea: Tulcea este un oraș turistic până la urmă, da? Și atunci este foarte bine că se dezvoltă zona din punct de vedere turistic. Dacă se muncește în ritmul cu care s-a început lucrările se vor termina, zic eu, până la sfârșitul anului

Raluca Bumbac, managerul unei asociaţii: Va fi cumva o avampremieră, să spunem, la Delta adevărată, va putea fi vizitată într-un timp mai scurt și le va deschide gustul să viziteze toată Delta.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: Pentru a păstra specificul Deltei, casele din satul pescăresc vor fi realizate din chirpici. Amestecul din pământ, paie și apă se tasează bine, iar apoi se lasă la uscat o zi.

Amenjarea satului pescaresc va costa 5 milioane de lei, bani din fonduri europene.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri