Spitalul nimănui. Orașul Babadag nu are spital funcțional de trei ani

Data publicării:
spital Babadag interior

45.000 de oameni au avut la dispoziție, până în 2011, serviciile spitalului din Babadag. O ordonanță de guvern a închis unitatea, alături de alte 66 din țară.

65 de oameni care lucrau în localitatea tulceană au intrat atunci în șomaj sau au fost repartizați. Printre aceștia, și Adriana Ștefan, fostă angajată a spitalului timp de 6 ani.

Paragina care a cuprins interiorul spitalului e în totală discrepanță cu exteriorul. Chiar dacă unitatea pare funcțională de afară, înăuntru peisajul este desprins parcă din filmele de groază.

Mare parte din stricăciuni sunt și rezultatul unei spargeri de acum doi ani care s-a soldat cu pagube de 100.000 de euro. Abia după incident a fost montat un sistem de alarmă, iar paza este asigurată de o firmă de securitate contractată de Primăria Babadag.

Conform promisiunilor premierului Victor Ponta, dar și ale președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Babadagul va avea un nou spital, care ar urma să se construiască pe scheletul fostului spital orășenesc Babadag, închis în 2000 pentru a face loc noii unități.

Deocamdată nu există măsuri concrete, iar fostul spital este momentan un adăpost pentru oamenii străzii.

4500 de oameni puteau fi tratați anual la Babadag. În lipsa unei unități spitalicești care să poată acorda serviciile necesare, locuitorii se rezumă la centrul de permanență din oraș sau la Spitalul Județean Tulcea.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri