Sponsorizată şi de firme din Constanţa. Oil Terminal a oferit 35.000 de lei pentru Gala Bute 

Data publicării:
gala bute oil

Fostul director al companiei susţine că propunerea de a sponsoriza acest eveniment sportiv a fost făcută de ministrul economiei şi a acceptat să contribuie financiar la eveniment, pentru că avea rezonanţă naţională.

Silviu Wagner - fost director Oil Terminal: "Îmi amintesc clar această exprimare a domnului ministru Ariton care a spus: Wagnere, în măsura în care ai bani şi poţi să dai şi tu ceva la evenimentul ăsta. Nu s-a făcut nicio presiune. De nicio natură."

Înainte însă de a vira banii în contul Federaţiei Române de Box, Silviu Wagner, care conducea la acea vreme compania de stat, spune că a cerut aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor.

"În data de 6 iunie 2011, Oil Terminal a achitat cu titlu de sponsorizare suna de 35.000 lei către Federaţia Română de Box, în baza contractului nr. 158/3.06.2011, sumă ce se încadra în nivelul cheltuielilor de sponsorizare prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli din 2011", se arată într-un comunicat transmis redacţiei noastre de compania de stat.

Silviu Wagner spune că în urmă cu un an a fost întrebat de procurorii anticorupţie doar de contactul pe care l-a Încheiat compania cu Federaţia Română de Box, şi a cu solicitat toate documentele. Din punctul său de vedere, această sponsorizare a fost perfectată corect.

Silviu Wagner - fost director Oil Terminal: "Noi am făcut o treabă legală acolo. Problema care se pune acuma este cum s-au cheltuit acei bani după ce noi am dat drumul lor, banilor. Deci nu că am sponsorizat. Este o chestiune pe care am explicat-o şi DNA -ului în urmă cu un an de zile şi senzaţia mea a fost că dânşii au înteles-o."

Wagner spune că a dat toate detaliile procurorilor anticorupţie, dar dacă va mai fi chemat va răspunde invitaţiei.

reporter: Anca Medrea
operator: Victor Niţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri