Taxele şi impozitele sunt în grevă. Contribuabilii au găsit uşile SPIT închise

Data publicării:
spit constanta-1

Singurul om care le-a deschis uşa contribuabililor, însă numai pentru a le spune că nu se lucrează, a fost portarul instituţiei. Unii dintre cetăţeni nu aveau habar că angajaţii Primăriei sunt în grevă. Veniseră hotărâţi să-şi rezolve urgenţele şi au plecat dezamăgiţi.

"Trebuia să plătesc în termen şi nu ştiu cum o să fie. Probabil că o să derogheze. Asta e. - Era urgent? - Foarte urgent. Era ultima zi.", ne-a spus un cetăţean. 

Funcţionarii au şi ei nemulţumirile lor. Şi-ar fi dorit ca Guvernul să le dea salarii mai mari cu 10 procente şi bonuri de masă sau norme de hrană.

Răzvan Aldea, vicepreședintele Sindicatul Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanța: "Motivele sunt următoarele: acordarea de către Stat a tichetelor de masă sau a normei de hrană și a actualizării salariilor noastre în funcție de Legea Salarizării, aflată în vigoare la momentul acesta."

Lucrătorii din administraţie au venit la serviciu însă ghişeele vor rămâne închise întreaga zi.

Greva generală vine după ce funcţionarii publici au închis ghişeele pentru o jumătate de oră săptămâna trecută, într-o grevă de avertisment.

În judeţul Constanţa peste 2000 de salariaţi din administraţie nu lucrează astăzi, iar dacă Guvernul nu le ia în calcul revendicările, funcţionarii sunt hotărâţi să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

reporteri: Luiza Nicolae, Adrian Herţa
operatori: Cristian Caciauna, Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri