Terapie nominalizată la World Autism Festival. Covorul senzorial, printre cele mai importante descoperiri 

Data publicării:
covor senzorial autism

Este cel mai dificil covor senzorial, străbătut de către copii. Covorul e făcut din marmură şi din punct de vedere al controlului postural, copilul trebuie să fie extrem de atent, pentru a-şi păstra şi a-şi menţine echilibrul.

Invenţia realizată de psihologul român Adrian Gemănaru, numită Sensory Therapy Legs, uşurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitaţie şi agresivitate a copiilor cu autism, ADHD sau sindrom Down.

Covorul senzorial este confecţionat manual din materialele pe care le găsim în natură: gazon, bambus, pietre de râu, marmură sau scoarţă de copac şi îi ajută pe copii să interacţioneze cu natura fără să le mai fie teamă.

Adrian Gemănaru, psihologul inventator: "Ei nu realizează că merg pe vârfuri, însă noi, cei din jurul lor, observăm această deficienţă a lor. Părinţii de multe ori mi-au spus că ar vrea să realizăm o chestie, o invenţie de aşa natură încât să eliminăm acest aspect."

"Repetând acest masaj al picioarelor, până la urmă merge normal şi sunt foarte mulţumită.", a spus un părinte.

Cei 70 de copii din centrul pentru autism constănţean beneficiază de această terapie. Avantajul este că natura interacțiunii este indirectă, iar copilul nu o percepe ca o comandă sau ca pe o sarcină de executat, iar activitatea se desfăşoară într-un mod firesc.

Cristian Gociu, kinetoteraput: "Copiilor le place, le place foarte mult, în special lor le place noul, ce e nou şi având în vedere că nu au o greutate foarte mare, este o senzaţie foarte plăcută pentru ei la tălpi, este un fel de masaj de relaxare pentru ei."

Inventatorul spune că se simte onorat pentru această nominalizare la un festival de o asemenea amploare în rândul comunității psihologilor din întreaga lume, iar proiectul "Sensory therapy legs" este un pas uriaș pe care l-a făcut cercetarea în domeniul psihologiei din România.

Adrian Gemănaru, psihologul inventator: "Au privit întreaga mea activitate, au aflat că sunt psiholog şi terapeut acreditat să lucrez atât cu câinii cât şi cu delfinii. Sunt un număr de persoane, din întreaga lume, pentru întreaga activitate depusă în anul care a trecut."

Evenimentul internaţional de premiere va avea loc în Canada, în luna octombrie a acestui an.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri