Trageri cu rachete. S-a tras cu muniţie de război la Capu Midia

Data publicării:
exercitiu militar capu midia

Militarii de la Brigada I Rachete Sol-Aer au reuşit respingerea unei rachete ţintă după ce au lansat două rachete sol-aer iar un avion a fost distrus cu un proiectil sol-aer Hawk.

Cei 600 de militari care au participat la exerciţii şi-au îndeplinit misiunea cu succes. Printre ei, se află şi sublocotenentul Mirela Vîţă, şeful Centrului de Telecomunicaţii Mobil, din cadrul Batalionului Conduceri Automate. Nu ştia foarte bine ce înseamnă armata iar necunoscutul a atras-o.

Slt. Vîţă Mirela, şef Centrul de Telecomunicaţii Mobile: "Vreau să colaborez cât mai bine cu oamenii pe care îi am în preajmă. Contează foarte mult factorul uman. Ştiu că pare un clişeu, dar, altfel, nu iese nimic bine."

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat, atât la exerciţii, cât şi la expoziţia de tehnică militară amenajată la marginea poligonului de tragere.

Lt. Eduard Untaru, comandant Bateria CA 95, Regimentul 69 Craiova: "CA 95 este un complex destinat nimicirii avioanelor, avioanelor-proiectil, a bombelor luminoase, elicopterelor, dronelor, precum şi a altor ţinte aeriene care zboară la înălţimi mici.

De aproximativ opt ani, vedetele Forţelor Aeriene sunt rahetele Hawk.

Slt. Octavian Constantinescu, ofiţer tactic Batalionul: "Au un diametru de 36 de centimetri, lungime cinci metri, motor activ pe combustibil solid. Distanţa de descoperire a sistemului este de la 80 de km. Momentan, folosim două radare."

Ministrul i-a felicitat pe militari pentru modul în care s-a desfăşurat acest exerciţiu.

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale: "Militarii noştri, specialiştii, inginerii, rachetiştii sunt foarte bine pregătiţi pentru că toate ţintele care au fost lansate au fost lovite fie cu rachete Volhov, fie cu rachete Hawk sau cu alte mijloace din dotarea forţelor noastre terestre sau aeriene."

reporter: Oana Manoilă

operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri