Turişti întâmpinaţi cu şantiere. Constanţa: lucrări se vor face inclusiv la ieşirea de pe A4

Data publicării:
lucrari pod ipmc

Orice şofer care intră cu maşina din Autostrada Soarelui în localitatea Valu lui Traian, trebuie să frâneze brusc. În urmă cu aproape 4 ani, când au terminat lucrarea, drumarii nu au construit o bandă specială de intrare în şoseaua naţională. Abia acum autorităţile vor realiza lucrarea pentru breteaua specială.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "În mai puţin de o săptămână, această ieşire de pe Autostrada Soarelui spre Constanţa şi staţiunea Mamaia va deveni un şantier în adevăratul sens al cuvântului."

Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi spune că vara trecută, în zilele cele mai aglomerate, 30.000 de maşini au fost înregistrate la punctul de taxare de la Feteşti. Cele mai multe dintre ele au ieşit din autobandă, prin localitatea Valu lui Traian.

Un alt şantier deschis de doi ani şi jumătate şi care îngreunează traficul în oraş este podul care face legătura între varianta municipiului Constanţa şi zona industrială.

La trei kilometri distanţă, va fi deschis zilele următoare un alt şantier, exact la ieşire din municipiul Constanţa spre staţiunile din sudul litoralului.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Sensul giratoriu din spatele meu a fost preluat de primăria Constanţa. El va fi modernizat şi iluminat. Lucrările nu au început încă, iar termenul de finalizare nu a fost stabilit."

Alte lucrări şi asfaltări sunt în curs în toată zona metropolitană Constanţa, dar niciuna dintre ele nu va fi gata la 1 mai. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au o explicaţie pentru care termenele au fost constant amânate.

Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa: "Au fost decalate din cauza vremii. Ştiţi că au fost până în aprilie. Conform comunicatelor date de centrul de meteorologie s-au hotărât să se amâne şi bine au făcut, mai ales pentru lucrările unde sunt asfaltări şi betonări."

Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa: "Sunt nişte lucrări care trebuie continuate, într-adevăr, fac un disconfort participanţilor la trafic, dar sunt necesare."

Pentru zilele libere de 1 Mai, pe litoralul românesc sunt aşteptaţi peste 30.000 de turişti.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri