Turiştii români, mai prevăzători. Nivelul rezervărilor de tip early booking a crescut

Data publicării:
turisti pe plaja

Marea liniotita oi soarele care deja a început sa arda îi cheama pe turiotii care vor sa ajunga pe litoral. Iar rezervarile de tip early booking sunt cu o treime mai multe fa?a de anul trecut.

Cristian Bărhălescu, agent de turism: "În toamnă, reducerile sunt de 40%, apoi, în cascadă încep să scadă spre 30-20%. Cu siguranţă, aceste reduceri se pot reflecta în numărul de nopţi de cazare pe care el poate să le ia în plus, în supliment la masă sau chiar suplimente la calitatea serviciilor, în loc de 2-3 stele, poate să meargă spre 3 sau spre 4."

Dar turiştii nu sunt prevăzători doar când vor cazare, ci şi atunci când vine vorba de locul pe plajă.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "În această perioadă, un loc pe şezlong costă doar 10 lei, dar în plin sezon poate ajunge chiar şi la 25 de lei. Cei care vor un loc mai bun, cât mai aproape de mare, trebuie să-l rezerve din timp."

Răzvan Chiţan, administrator de plajă: "Avem oameni, de-a lungul anilor, de câţi ani suntem noi aici, care sună cu mult timp înainte 2 luni, 3 luni, să le facem rezervări în primele rânduri. Să stea în primul rând, să supravegheze copiii când se joacă, asta cer."

Pe timp de weekend, plajele din Mamaia vor fi pline. Turiştii vin pentru o baie în mare şi pentru bronzul de început de vara.

Mihai Filip, turist din Călăraşi: "Nu suntem aşa de departe, o plajă, o baie şi mergem acasă. Şi ne mai întoarcem weekendul următor."

O altă tendinţă este cererea tot mai mare pentru cazare all-inclusive. Numărul de solicitări s-a triplat faţă de anul trecut.

Urmatorul val de turişti aşteptat pe litoral va veni loc la finalul saptamânii viitoare, odată cu sărbătoarea de Rusalii.

Cristian Bărhălescu, agent de turism: "Cazările pleacă de la 50-60 de lei pe noapte, de persoană, înmulţit cu o noapte, două sau trei, plus banii de cheltuială, este clar că nu va fi foarte scump."

Patronii de hoteluri se aşteaptă ca la sfârşitul saptamânii viitoare să vină pe litoral aproximativ 30.000 de turişti.

Preţul camerelor în Mamaia

Hotel de 3* (early booking) - 210 lei / noapte
Hotel de 3* (fara early booking) - 300 lei / noapte
Hotel de 4* cu (early booking) - 280 de lei / noapte
Hotel de 4* (fara early booking) - 400 de lei / noapte

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri