Vacanţă începută cu stângul. Zeci de turişti, care şi-au rezervat din timp concediile, nu au găsit locuri în hoteluri

Data publicării:
SCANDAL HOTEL

30 de turiști au descoperit de dimineaţă că nu au unde să se cazeze. Camerele care le erau destinate erau ocupate de alte persoane, care nu își terminaseră sejurul la mare.

"Urma să ne cazăm și nu am avut camerele disponibile. Din ce motiv? Ce v-au spus? Pentru bilete că s-au făcut niște încurcături și că nu au camere. Trebuiau să se elibereze 4 camere dar așteptau cel puțin 20 de persoane.20 de persoane pentru 4 camere? Da, pentru 4 camere. Cei de la hotel v-au oferit și vreo soluție de schimb sau ceva? Au zis să ne cazăm o noapte aicea în Eforie Sud și mâine să venim aici dar nu se știe dacă ne ofereau camere și mâine", a spus un turist.

De aceeaşi încurcătură au aut parte, cu o zi în urmă, alţi turişti. Oamenii spun că au stat cu copiii pe plajă, în mașini, sau pe unde au apucat, până când au primit o cameră.

"Am venit dimineața la șapte și ne-a băgat la 5. Am așteptat aici pe plajă cu copilul, mese, până seara la 5. Trei camere am luat și noi", a spus un alt turist.

Cei care au avut noroc au găsit dezastru în camera de hotel: saltele vechi, așternuturi pătate, mucegai pe ușa de la baie, sau ușa de la balcon care nu se închide.

"Uitați ce condiții. Uitați mizeria: să se vadă, pătate, galbene", ne-a arătat o turistă ce a găsit în camera de hotel. 

Concediile i-au costat pe fiecare dintre turişti între 600 şi 800 de lei. Rezervările şi le-au făcut din timp, prin agenţii, ca să fie siguri că găsesc locuri libere.

Ștefan Necula, managerul unei agenții de turism: Noi avem un contract care acoperă toate rezervările noastre, toate, toate rezervările care sunt în momentul de față, sejuruile care intră de astăzi. Din păcate cei care administrează hoteluri au vândut mai mult decât au disponibil.

Turiștii au făcut mai multe sesizări la OPC și la Comandamentul Litoral. Inspectorii ne-au transmis telefonic că situația se va rezolva și că turiștii vor fi cazați în alte hoteluri. Aceeași situație a fost și la Saturn, unde 10 familii care și-au rezervat vacanțele din timp nu au găsit nicio cameră liberă în hotel. Acolo, patronul le-a facilitat cazarea în altă locație.

reporter: Annabelle Borș
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri