Vacanţă printre ruine. Tabăra de la Năvodari funcţionează la capacitate redusă

Data publicării:
tabara navodari cladire

Peisaj dezolant în cea mai mare tabăra de copii din sud estul Europei. În doar câteva zile primii 150 de copii îşi vor petrece vacanţa la Năvodari înconjuraţi de ruine, buruieni şi mizerie.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Tabăra de la Năvodari poate fi denumită şi tabăra contrastelor. Într-o parte sunt corpuri care au fost renovate recent, iar în cealaltă parte sunt clădiri care stau să cadă."

Până în 1989 în tabăra de la Năvodari veneau aproape o sută de mii de copii in fiecare vară. De 25 de ani însă doar un sfert este funcţională. Cantina a fost renovată anul acesta, la fel şi două pavilioane din 12 unde pot fi cazaţi maxim 500 de copii pe serie.

"Este destul de ok, este puţin uzat, dar în viitor cum spuneaţi şi dumneavoastră... Chiar vrem să aducem, să punem gresie pe jos. Să schimbaţi mobilierul. Exact, normal!", au spus inspectorii.

Administratorii taberei nu sunt deloc optimişti în ceea ce priveşte readucerea complexului la gloria de odinioară.

Marian Surdu, administratorul Taberei Năvodari: "Dacă dumneavoastră veniţi cu 50 de milioane de euro acuma, anul viitor veniţi în paradis aici! Fonduri, asta este! Bani!".

Cei douăzeci de inspectori coordonaţi de reprezentanţii Prefecturii Constanţa care au verificat tabăra au făcut în primă fază doar recomandări urmând ca, după următoarele controale, să dea şi amenzi dacă administratorii nu remediază deficienţele.

Levent Mustafa, subprefect al judeţului Constanţa: "Sunt în regulă, pot primi copii în siguranţă. Din păcate, cum am discutat şi cu domnul director al taberei, lipsa de fonduri a dus la mici deficienţe să le spunem."

Vara aceasta sunt aşteptaţi în tabăra Delfinul de la Năvodari peste trei mii de copii.

reporter: Paul Greavu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri