Vapoare, ca decor urban. Două nave ale Gărzii de Coastă vor fi amplasate în oraşul Eforie

Data publicării:
vedete politie frontiera

Iniţial vedetele fabricate în anii `80 au fost scoase la licitaţie dar cum nimeni nu a vrut să le cumpere, conducerea instituţiei le-a dat gratuit.

Autorităţile locale din Eforie au propus în şedinţa de consiliu local să preia aceste două nave, propunere care a fost pe loc aprobată.

Actele au fost semnate în urmă cu o săptămână iar ambarcaţiunile urmează să fie preluate şi duse într-un atelier acolo unde vor fi vopsite şi pregătite să Încânte turiştii.

Edilul ştie că întreţinerea acestora îl va costa destul de mult dar spune el, speră ca din casarea unor elemente metalice de pe nave care nu mai sunt de folos, să facă faţă cheltuielilor. Acum singura dilemă cu care se confruntă este : unde vor fi amplasate.

Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie: "Ar mai fi o soluţie: pe lacul Belona unde ar arata foarte bine pentru ca noi oricum vrem sa amenajam lacul.  Avem un proiect pentru realizarea unui aqua land si ar arata foarte bine poate chiar ar da bine daca am organiza si o scena pe el pentru anumite concerte".

Locuitorii celor două Eforii au fost încântaţi să audă că oraşul lor va deveni al doilea din ţară, după Constanţa, care va avea nave la intrarea şi la ieşirea din localitate.

Autorităţile locale speră ca detaliile tehnice şi redecorarea vedetelor Gărzii de Coastă să nu dureze mai mult de o lună astfel încât, la 1 iunie turiştii care vor ajunge pe litoralul românesc să le poată admira.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri