Sari la conținut
News Alert

Vapor de cinci stele, în Portul Costanţa. Peste 600 de turişti au vizitat Capitală, oraşul port şi Delta Dunării

Pentru mulţi dintre turiştii bogati, croaziera pe mare a devenit o obisnuita. Unii cheltuie sume imense ca sa vada orasele port ale lumii.

"Croaziera aceasta este destul de costisitoare pentru că include totul, tot ce vrei. Este scumpă, într-adevăr, dar am dorit să vedem care este atmosfera."

Oana Manoilă. reporter Digi24 Constanţa: "O croazieră la bordul Azamara Quest costă 1800 de dolari de persoană. Turiştii spun, însă, că merită toţi banii. La bordul acestui pasager nu ai cum să se plictisească."

Azamara Quest a adus la bord turişti din 20 de naţionalităţi, dar majoritatea sunt americani, englezi şi portughezi. Mare parte dintre ei pleaca in calatorii pe mare o data la 2 sau 3 ani.

Romania este una dintre destinatii, iar faptul ca isi doresc sa vada cele mai frumoase locuri si peisaje de la noi, o demonstreaza numarul mare de nave care fac escale in portul Constanta.

Teodor Patrichi, administratorul Terminalului de Pasageri: "În această vară, avem programate 106 nave, faţă de cele 69 de anul trecut. Până în acest moment au sosit, prin Portul Constanţa, 11.000 de turişti, în acest an."

Azamara Quest a parasit Portul Constanta cu destinatia Turcia.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru 

editor web: Anca Medrea