Voluntarii străini au grijă de plajele noastre

Data publicării:
voluntri curata plaje

 

Maria Gonzales are 21 de ani şi vine din sudul Spaniei. Este implicată în activităţi de voluntariat de mai bine de zece ani. Spune că dacă ar compara cât sunt de curate plajele din Malaga cu cele de pe litoralul Mării Negre, românii nu stau prea bine la acest capitol.

Maria Gonzales, voluntar Spania: "Plajele de acolo sunt mult mai curate decât cele de aici. În Spania autorităţile curăţă plajele în fiecare zi."

După o zi de muncă străinii au ajuns la concluzia că cel mai greu de adunat sunt deşeurile de dimensiuni mici, precum mucurile de ţigări, şerveţelele, sau ambalajele.

Gabor Orban, voluntar Ungaria: "Sunt surpins că plajele de aici sunt într-o condiţie atât de rea.Este greu, deoarece sunt bucăţi mici care trebuie adunate una câte una, şi sunt multe. Din câte am putut să-mi dau seama, oamenii care locuiesc în zonă nu sunt interesaţi să le adune."

Miranda Balzano, voluntar Italia: "Nu există coşuri de gunoi în care să pui gunoiul, ceea ce este foarte trist."

Iniţiativa strângerii deșeurilor de pe plaja din Eforie aparține ardelenilor. O asociaţie non profit din Harghita s-a ocupat de întreaga organizare.

Atilla Nagy, preşedintele asociaţiei: "Am încercat să-i facem pe cei din România să vadă ca dacă alţii sunt interesaţi şi ceilalţi ar trebui să fie."

Voluntarii au stat la malul mării aproape o săptămână. Două Zile din sejur le-au alocat pentru curățarea plajei din Eforie. Bilanțul acțiunii: aproape două sute de saci cu gunoaie.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri