10.000 de sarmale preparate la Tg. Jiu

Data publicării:
201014 SARMALE

Autorităţile locale din Tg. Jiu au vrut să facă cea mai mare oală cu sarmale din România. Aşa că au pregătit 10.000 de astfel de preparate.  

Au fost folosite 300 kg de carne şi 700 kg de varză. Numai pentru a le pune în oală le-a luat angajaţilor primăriei şase ore.

În Piaţa Prefecturii, încercăm să fierbem cea mai mare oală de sarmale care s-a fiert vreodată în România. Sunt acolo 10 mii de sarmale”, a spus Teodora Ciobanu, director Direcţia pentru Asistenţă Socială.

Sarmalele au fost făcute în două zile de 12 femei. Oala a stârnit însă controverse. Autorităţile au improvizat una, iar oamenii nu prea au ştiut cu ce să o asemene.

Oamenii au sancţionat autorităţile şi pentru faptul că oala cu sarmale şi celelalte activităţi organizate s-au petrecut lângă Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, unde sunt şi osemintele acesteia.

Sarmalele au fost împărţile caselor de copii şi căminelor de bătrâni. În acest an, autorităţile locale au organizat pentru prima data “Festivalul Toamnei” şi spun că va deveni tradiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri