300.000 de euro pe apa Dunării. Primarul din Calafat vrea să facă o baltă unde să se pescuiască  

Data publicării:
080414 CALAFAT

Relaxarea şi buna dispoziţie înainte de toate. Aşa pare să îşi fi zis primarul din Calafat, care a accesat fonduri europene pentru amenajarea unei bălţi cu peşte. Asta deşi Dunărea se află la nici un kilometru de blocuri. În plus, oraşul pare mai mult comună. Are drumuri pline de gropi, iar iarna localnicii se încălzesc cu lemne. Dar cu 300.000 de euro, spune edilul, oamenii vor avea un loc unde să se relaxeze şi să găsească rezolvare pentru problemele de zi cu zi. Pentru investiţia uriaşă, există însă şi o justificare. Era un proiect pentru care banii s-au obţinut uşor.

Calafat. Un oraş al Mileniului III, dar cu şosele ca uliţele comunale şi oameni care se încălzesc ca la ţară, cu lemne şi rumeguş. Dar totuşi edilul a accesat fonduri europene ca să amenajeze o baltă. Primarul se laudă că le va oferi oamenilor un loc de relaxare cum nu au mai văzut. Nota de plată: 300.000 de euro.

„Înainte de toate, amenajare, dezvoltare şi posibilitatea de agrement, până la urmă, a comunităţii noastre”, a spus Mircea Guţă, primar Calafat.

De cealaltă parte, oamenii nu îi împărtăşesc entuziasmul. O baltă cu peşti la marginea oraşului, deşi la doi paşi de ultima casă se află Dunărea. În viziunea lor, priorităţile erau altele: încălzirea şi drumurile.

„Pe centură rupem maşinile. Uitaţi, în ce hal”, spune un localnic.

„Dânşii vor să investească pentru habitat. Eu unul nu văd rostul. Dacă se făcea ceva, probabil că, cei care au maşini, nu îşi mai rupeau roţile prin gropi, probabil că aveam şi căldură, probabil că şoseaua de centura era asfaltată”, spune Constantin Bora, consilier local.

Mai exact, cu 300.000 de euro se puteau reabilita mai multe drumuri care arată ca după bombardament. Mai ales că pe centura ocolitoare a oraşului, şoferii fac slalom printre cratere.

Culmea este că primarul nu ştie deocamdată cum o să arate viitoarea oază din oraş, urmează să facă o licitaţie, iar un peisagist să îi îndeplinească visul. Oricum, din vară edilul este pus pe fapte mari. Atunci vrea să înceapă lucrările de amenajare, numai că oamenii vor putea pescui abia din toamna anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri