Acuzaţii de malpraxis. Părinţii unei fetiţe îi acuză pe doctori că nu i-au pus diagnosticul corect

Data publicării:
111114 MALPREXIS

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina. O fetiţă de 8 ani a fost operată de apendicită, iar la scurt timp după intervenţie, medicii au transportat-o la Craiova, pentru că se simţea în continuare rău. Când a ajuns la unitatea din Bănie, doctorii au băgat-o din nou în sala de operaţie, pentru pietre la fiere. Tatăl copilei are de gând să depună plângere la Colegiul Medicilor, pentru că fiica sa nu a fost tratată corespunzător, susţine acesta. Iar ţinta acuzaţiilor este un medic care a mai avut probleme în trecut, când a fost acuzat de omor din culpă.

Fetiţa de opt ani a ajuns la spital cu dureri abdominale. După mai multe investigaţii, copila a fost operată de apendicită şi trimisă acasă. Numai că a doua zi, părinţii s-au întors cu ea la spital în stare gravă. Medicii de la Slatina au luat decizia să o trimită la Craiova. Acolo, doctorii au stabilit că fata avea o problemă la fiere.

„Acuza dureri insuportabile, şi-a pierdut şi memoria, cunoştinţa. Noi am crezut că fetiţa ne moare sub ochi”, spune Petre Stoican, tatăl pacientei

„În urma investigaţiilor, s-a constatat că există calculi, o microlitiază la nivelul veziculei biliare, motiv pentru care ulterior s-a intervenit chirurgical”, a precizat Bogdan Fănuţă, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Medicii de la Slatina spun că ei nu au greşit. Susţin că fetiţa suferea şi de apendicită, lucru de altfel confirmat de examenul anatomo-patologic.

„Au suspicionat în urma consultului chirurgical o posibilă apendicită acută, motiv pentru care, la solicitarea medicului chirurg, a fost transferată în secţia de chirurgie infantilă. Pe baza analizelor paraclinice efectuate în secţia de Pediatrie, nu s-a pus în evidenţă diagnosticul de colecistită litiazică”, a spus Daniela Safta, şef Secţia Pediatrie, Spitalul Judeţean Slatina.

„A fost efectuat un examen ecografic, în care aspectul veziculei biliare şi al căilor hepatice este normal. Motiv pentru care s-a exclus o astfel de afecţiune pe durata internării”, a declarat Cătălin Pătru, director medical.

Peste câteva zile, fetiţa va fi externată de la spitalul din Craiova. Tot atunci părinţii sunt decişi să facă o plângere la Colegiul Medicilor, nemulţumiţi că doctorul nu a diagnosticat-o corect. Medicul care s-a ocupat de caz, Mircea Tusciuc, a mai fost acuzat de malpraxis de două ori. Într-unul din cazuri a fost şi condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru omor din culpă, după ce în 2010 un copil a murit la spital, fiind tratat pentru o banală fractură. Dosarul a fost trimis însă ulterior spre rejudecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri