Acuzaţii grave la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova  

Data publicării:
110914 NEURO

Acuzaţii grave la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Familia unui pacient susţine că ruda lor a fost bătută de asistenţii medicali. Situaţia a degenerat ieri dimineaţă, când tatăl şi fratele pacientului i-au văzut semnele şi vânătăile şi au cerut socoteală angajaţilor. A urmat o încăierare din care fratele băiatului internat a ajuns şi el la Urgenţă. La Clinica de Neuropsihiatrie a fost demarată o anchetă internă.

Familia Mintilie, tată şi fiu, a venit să-şi vadă, să îşi vadă copilul, respectiv fratele, care e internat la Neuropsihiatrie. S-au speriat de cum arată bărbatul.

Au cerut explicaţii şi cum nu le-au primit, spiritele s-au încins. Fratele pacientului recunoaşte că el a iscat altercaţia. Însă a fost depăşit de reacţia angajaţilor.

Au sărit pe mine, mi-au dat pumni, picioare, m-au trântit la pământ, mi-au dat cu picioarele în faţă, la nas”, spune fratele pacientului.

La spital au ajuns cei doi fraţi. Bătuţi, se pare, de aceiaşi angajaţi ai spitalului. Mai rău bătut este bărbatul internat, care este lovit la faţă.

Diagnosticul stabilit la o primă evaluare şi după investigaţile imagistice, fiind traumatism facial, respectiv contuzie de piramidă nazală şi escoriaţii palmare bilateral, posibil agresiune fizică”, a precizat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova.

Scandalul a ajuns şi la Poliţie, sub formă de plângere. Familia pacientului de la Neuropsihiatrie acuză angajaţii de agresiune.

Poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la o altercaţie din incinta Spitalului de Neuropsihiatrie din municipiul nostru au fost sesizaţi de către un tânăr de 28 de ani din Craiova, cu privire la faptul că a fost agresat de personalul medical din spital”, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Conducerea spitalului a refuzat să ofere un punct de vedere în legătură cu incidentul care s-a petrecut la Secţia clinică de Psihiatrie I din Craiova, dar au comunicat că au demarat deja o anchetă internă.

De la acelaşi spital din Craiova, în urmă cu două săptămâni, un pacient a fugit şi a terorizat un întreg cartier. A rănit grav cu un cuţit un om, care este şi acum în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri