Afacere imobiliară cu terenuri agricole. Preţurile terenurilor s-au triplat, în ultimul an.

Data publicării:
220115 terenuri scumpe olt

Boom imobiliar în Olt. Preţurile la terenurile agricole au crescut chiar şi de trei ori în ultimul an, pe fondul potenţialului ridicat de producţie. În multe zone din judeţ, parcelele destinate cultivării se vând chiar şi cu 10.000 de euro. Şi potrivit specialistilor, tendinţa este de creştere. Cu toate acestea, localnicii nu se avântă să-şi vândă terenurile. Deocamdată.

Dl. Gheoghe Păunel are 61 de ani şi deţine un hectar de teren într-o localitate din nordul judeţului Olt, cunoscută pentru solul fertil, numai bun pentru cultivat. Recunoaşte că preţul la care se vând terenurile în zonă este unul bun, însă nu vrea să renunţe la pământul său. Şi la fel ca dl. Păunel sunt majoritatea localnicilor.

Investiţia în terenurile agricole pare a fi, în acest moment, una dintre cele mai rentabile afaceri pentru că preţurile au crescut de zece ori, în ultimul an.

Judeţul are un potenţial agricol ridicat. Peste 90 la sută din terenuri sunt fertile şi pot asigura o agricultură durabilă în toate domeniile, putând fi cultivate viţă de vie, legume, cereale, pomi fructiferi.

Specialiştii spun că tendinţa preţurilor este în continuare de creştere. România are a şasea suprafaţă agricolă din Uniunea Europeană, cu 13,6 milioane de ha dintre care peste 8 milioane de hectare, arabile .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri