Afectaţi de închiderea drumului. DJ 671 Floreşti- Baia de Aramă este închis de la sfârşitul lunii iulie

Data publicării:
020914 drum inchis

Mii de locuitori din zona de nord a judeţului Mehedinţi nu pot ajunge la locul de muncă şi nu se pot deplasa în cazul unei urgenţe medicale, pentru că drumul care face legătura cu oraşul Baia de Aramă s-a surpat în urma unei alunecări de teren. Oamenii nu înteleg însă de ce nimeni nu repară cei opt metri de carosabil afectat.

Nicolae Popescu lucrează în Baia de Aramă, oraş aflat la 12 km de locuinţa sa. De o lună este nevoit să ocolească pentru a ajunge la lucru 35 de kilometri prin altă comună şi spune că nu mai poate face faţă costurilor. Are trei copii care vor merge la şcoală tot în Baia de Aramă şi se gândeşte cu groază cum o să se descurce.

Drumul judeţean 671 Floreşti-Baia de Aramă este închis de la sfârşitul lunii iulie. Oamenii au crezut că se va face o reparaţie rapidă, mai ales că este vorba de o porţiune mică pe care carosabilul s-a prăbuşit sau vor fi lăsaţi să circule măcar pe un sens.

Locuitorii comunelor afectate spun că puteau fi găsite soluţii rapide.

Primarul comunei Bala crede că măsura închiderii drumului a fost una nejustificată. Şi instituţia lui este afectată.

“Noi, zilnic, mergem să depunem bani acolo. Avem treabă cu trezoreria, cu toată zona Baia de Aramă, de ei suntem arondaţi, deci e ceva critic şi pentru noi şi ca instituţie şi ca populaţie”, a spus Valentin Mândruţ Ohima, primarul comunei Bala.

Consiliul Judeţean spune că înţelege situaţia, însă drumul a fost închis pentru siguranţa oamenilor. Cât despre reparaţii, acestea necesită timp şi bani, mai ales că drumul a fost, din câte se pare, reabilitat fără a se face un proiect bun.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, vom avea proiectul tehnic, iar de săptămâna viitoate vom şti concret ce lucrări trebuie efectuate acolo. Se va efectua apoi o procedură de achiziţie publică şi în perioada următoare, în funcţie de ceea ce stabileşte proiectantul, vom încerca să facem nişte lucrări provizorii, pentru a redeschide circulaţia”, spune Aladin Georgescu, vicepreşedinte CJ Mehedinţi.

Reabilitarea DJ 671 a fost făcută din fonduri europene şi a costat aproape 10 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri