Ajutor pentru sinistraţi. Elevii de la două licee din Slatina îi ajută pe localnici la construirea caselor  

Data publicării:
051114 VOLUNTARI ELEVI

Elevii de la două licee din Slatina şi-au unit forţele pentru a-i ajuta pe sinistraţii din comune puternic afectate de inundaţiile din această vară. Unii au vândut gogoşi ca să strângă bani, iar alţii muncesc zilele acestea la ridicarea unei case pentru o familie a cărei locuinţă a fost complet distrusă în vară. Pare puţin, dar este mai mult decât au făcut autorităţile pentru zecile de sinistraţi din judeţul Olt.

În luna iunie, familia Zamfir a rămas fără nimic. Casa pentru care s-au împrumutat la bancă să o izoleze s-a dărâmat, mobila s-a distrus şi totul s-a dus pe apa sâmbetei. Acum, toţi locuiesc în containerul care a venit de la Guvern, însă noaptea îngheaţă de frig. Au primit ca ajutor de la stat trei saltele, o maşină de pietriş şi un frigider.

„Foarte bine că s-au gândit la noi. Vine iarna şi nu avem unde să stăm. Dacă se opreşte curentul, trei inşi, mai e şi nepotul meu mic, în vagonul asta e frig noaptea, tremurăm”, spune Vasile Zamfir.

Elevii vin rând pe rând şi în loc de orele de practică stau de dimineaţa până seara cu profesorul lor să ridice casa înainte să vină zăpada. Cu multă voie bună, Florin, care este elev în clasa a XI-a, face practică ridicând casa familiei Zamfir.

„Să ajut oamenii aceştia, să le fac casa şi să terminăm, că vine iarna”, spune elevul.

Dacă elevii de la Colegiul Tehnic construiesc, colegii lor de la „Radu Greceanu” s-au mobilizat să strângă bani pentru materiale. Nu e uşor, pentru că oamenii nu dau bani pentru astfel de cauze nobile. Abia au strâns 1.000 de lei. Nu sunt însă descurajaţi.

„A fost foarte greu. Încercăm de aproximativ o lună să strângem fonduri pentru reconstruirea acelor case, însă oamenii nu sunt dispuşi să dea nici măcar un leu sau doi pentru această acţiune şi încercăm să facem orice activitate pentru a strânge banii”, spune o elevă.

Şi nu vor să se oprească aici. Pe măsură ce vor mai strânge bani, vor construi casele şi altor sinistraţi care au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Iar aceste familii care locuiesc în case modulare acum şi se gândesc cu groază la iarna care se apropie, îi aşteaptă şi ei cu speranţă pe elevii de la şcoala profesională.

De la începutul anului, mai multe comune din zonă au fost inundate de trei ori, iar ultima dată, în vară, apele au avariat peste 400 de case.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri