Alunecări de teren în Orşova. O stradă a luat-o la vale din cauza precipitaţiilor abundente

Data publicării:
270115 alunecari orsova

Orşova se confruntă din nou cu probleme din cauza precipitaţiilor abundente. O stradă a fost închisă, după ce s-a deplasat pe o porţiune de 10 metri, din cauza apei acumulate într-un crater format din septembrie, când oraşul a fost puternic afectat de inundaţii. Culmea este că în acea zonă se lucra pentru consolidarea malului şi nici digul construit la sfârşitul lunii decembrie nu a făcut faţă apei care s-a scurs de pe versanţi.

Timp de două zile, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au intervenit cu motopompele să scoată apa formată într-un crater pe marginea străzii. Din cauza apei acumulate, strada a luat-o la vale şi autorităţiile au fost nevoite să o închidă. Oamenii sunt disperaţi mai ales că este pentru a treia oară, în doar şase luni, când sunt loviţi de viitură.

Autorităţile locale susţin că în acea zonă a început o lucrare de consolidare a malurilor de pământ, însă ploaia din ultimele zile le-a dat de furcă celor care au contractat această lucrare şi acum trebuie să modifice proiectul.

„S-a acumulat o cantitate semnificativă de apă, peste 30.000 de metri cubi. Toată această apă s-a scurs de pe versanţi şi a fost captată de ogaşul Traian. Presiunea apei a pus presiune pe un drum, acesta a început să se fisureze", a spus Marius Stoica, viceprimar al oraşului Orşova.

În zona în care strada Traian s-a fisurat în mai multe locuri, în luna decembrie, o firmă contractată de Primăria Orşova a început o lucrare de consolidare a malurilor. Nici primăria, nici această firmă nu au decolmatat acea zonă şi s-a ajuns la această situaţie.

„Am înţeles că este o canalizare înfundată, iar malul de pe versanţi, datorită ploilor de anul trecut şi din această iarnă s-a acumulat cu o viteză mai mare că s-a colmatat acel cămin", a explicat Cristian Ştefănoiu, administratorul firmei contractante.

Lucrarea de consolidare care a costat 100.000 de euro ar trebui finalizată în martie, însă termenul se va prelungi din cauza drumului care s-a fisurat şi care va impune o modificare a proiectului iniţial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri