Alunecări de teren în staţiunea Olăneşti  

Data publicării:
091214 olanesti

Staţiunea Olăneşti din judeţul Vâlcea este din nou afectată de alunecările de teren. Pământul a luat-o la vale din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile. Un drum judeţean a fost închis, după ce un mal de pământ înalt de peste 10 metri s-a prăbuşit pe şosea, iar o stradă asfaltată în urmă cu două săptămâni, cu fonduri europene, s-a prăbuşit.

Oamenii de pe strada Epureşti s-au speriat când în asfaltul proaspăt turnat s-a format un crater de aproape un metru.

Strada a fost modernizată alături de alte 23 în cadrul unui proiect în valoare de 5 milioane de euro, bani obţinuţi dintr-o finanţare europeană. Primarul localităţii susţine că este o situaţie destul de gravă şi nu s-a aşteptat ca strada să cedeze atât de repede.

„Vom întocmi documentaţia şi vom merge la ADR S-V Oltenia, pentru a prezenta clar ceea ce ni s-a întâmplat cu documente. E clar o situaţie neprevăzută”, a spus Sorin Vasilache, primar Olăneşti.

Şi DJ 656, care face legătura între staţiunea Băile Olăneşti şi satul Comanca a fost blocat de un mal de pământ. În staţiune se ajunge acum doar pe DN 64. Autorităţile locale au apelat imediat la ajutorul prefectului pentru a rezolva situaţia.

Autorităţile judeţene susţin că momentan nu se poate interveni în zonă, pentru că există pericolul ca utilajele să fie prinse de malul de pământ care ameninţă zona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri