Angajaţii de la Drumuri vor rămâne pe ...drumuri. 112 angajaţi ai Regiei Drumuri şi Poduri din Vâlcea vor fi disponibilizaţi  

Data publicării:
020215 drumuri valcea

Cel puţin 100 de angajaţi ai Regiei de Drumuri şi Poduri din Vâlcea îşi vor pierde locurile de muncă. Este o măsură disperată de a salva Regia care înregistrează de mulţi ani pierderi mari, aceasta este explicaţia conducerii. Societatea are de recuperat şi anumite sume pentru lucrări executate la unele primării din judeţ şi chiar de la Consiliul Judeţean care o are în subordine.

Angajaţii Regiei Autonome Drumuri şi Poduri Vâlcea vin în fiecare zi cu teamă la muncă. Ştiu că în aceste zile se întocmeşte lista cu cei 112 oameni care vor fi daţi afară. Fiecare speră să nu fie vorba despre el sau să se rezolve problemele. Primii vizaţi sunt cei din personalul TESA.

De 3 ani are pierderi Regia şi nu poate achita la timp datoriile către furnizori. Conducerea spune că dezechilibrul financiar este dat şi de facturile pe care ar fi trebuit să le încaseze pentru lucrările executate. Peste 14 milioane de lei de la 15 primării din judeţ şi culmea 1,7 milioane chiar de la CJ, forul tutelar.

Multe primării sunt obligate acum să plătească prin sentinţe judecătoreşti. Banii care vor veni nu sunt însă suficienţi. Aproape 800 de mii de lei se duc lunar doar pe salarii.

Actuala conducere a CJ Vâlcea nu înţelege cum de nu s-a încercat redresarea situaţiei mai devreme. Forul judeţean spune că îşi va plăti datoria.

Cei 180 de angajaţi care vor rămâne trebuie să întreţină aproape 1.000 de km de drumuri judeţene şi atelierele parcului auto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri