Apă minerală cu cardul la Olăneşti. Izvoarele minerale au fost concesionate unei societăţi  

Data publicării:
110314 OLANESTI APA

Turiştii din Băile Olăneşti primesc apă minerală cu cardul, asta după ce izvoarele minerale au fost concesionate unei societăţi care a montat cititoare de carduri la fiecare izvor. Turiștii cazați la hoteluri primesc apă minerală în baza unor contracte semnate de proprietari.

Turiştii care vin în Băile Olăneşti pot beneficia de tratamentul cu apă minerală din cele 24 de izvoare din staţiune, doar dacă au cartele. Izvoarele au fost concesionate de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în 2001, pe o perioadă de 20 de ani. Patronii firmei care administrează acum izvoarele deţin baza de tratament, unul dintre hotelurile din staţiune, dar şi suprafeţe importante de teren în zonă. Turiştii cazaţi la alte hoteluri şi pensiuni primesc cartele, doar dacă acestea au contracte cu cei care administrează acum izvoarele.

„Nu este îmbucurător ceea ce se întâmplă vizavi de accesul la izvoare, dar instituţia primăriei nu are posibilitatea de a interveni într-un contract de concesiune între Agenţia Naţională de Resurse Minerale şi o societatea privată”, a spus Sorin Vasilache, primarul orașului Olănești.

Supranumite „Izvoarele de aur", apele minerale de la Olăneşti sunt recunoscute pe plan mondial pentru efectele curative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri