Artist la doar 18 ani. Un elev din Craiova a fost ales de primărie să gândească amenajarea spaţiilor 

Data publicării:
100315 artist liceu

Are doar 18 ani şi este un artist complet. Pictează, sculptează şi face muncă de arhitect pentru Primăria Craiova. Un elev al Liceului de Artă din Craiova a fost ales de municipalitate să gândească amenajarea spaţiilor verzi din Craiova. Tânărul premiat la concursuri naţionale şi internaţionale a fost admis deja la o Universitate din Anglia însă are şanse să studieze şi la Institutul de Artă din Chicago, unde ar putea primi o bursă din partea omului de afaceri Donald Trump. După terminarea studiilor, vrea să se întoarcă în România

„O să luăm dimensiunile din plan. Ne alegem direcţia de privire. Cred că e mai bine să reducem din scara exterioară”.

Ştefan Triculete este elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă Marin Sorescu şi este unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii. Talentul său a fost remarcat şi de reprezentanţii primăriei, care au ales să îl coopteze în proiecte de peisagistică.

"S-a pus problema amenajării a unor spaţii verzi din Craiova şi am făcut un concurs de proiect şi proiectul lui Ştefan a fost cel mai bun", a spus Lucia Croitoru - directorul Liceului de Artă Marin Sorescu.

"Aici am viziunea mea despre amplasarea noului spaţiu verde în Craiova, gândirea este în acelaşi timp, dar şi simbolica din punct de vedere arhitectural.

„Este un tânăr foarte promiţător. Sperăm să îşi continue studiile în domeniul artei şi să îşi pună amprenta asupra artei şi colegii lui, de asemenea. Să vină cu soluţii pentru a înfrumuseţa condiţiile din oraşul în care studiază", a declarat Ionuţ Pârvulescu - purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

Tânărul şi-a descoperit talentul la desen încă din şcoala generală, iar la liceu a îmbrăţişat şi sculptura şi designul. A participat la concursuri naţionale şi internaţionale de artă, de unde s-a întors cu premii, iar o parte din operele sale au fost cumpărate de pasionaţi la expoziţiile cu vânzare. Toţi banii câştigaţi i-a investit în pensule şi ustensile pentru sculptură.

„Prima oară când mă apuc de un desen mă gândesc că trebuie să îl duc până la capăt şi că nu are cum să iasă prost. Oricum ar trebui să iasă bine cu toate că profesorii îţi spun că ai greşit aici, consider că arta nu poate fi greşită”, a explicat Ştefan Triculete - elev al Liceului de Artă Marin Sorescu.

"Are multă imaginaţie, e implicat până la dăruire”, a spus Radu Gabriel Popescu - profesor al Liceului de Artă Marin Sorescu.

"Are aşa o atragere despre tot ce are legătură cu vizualul”, a spus Robert Berglund - elev al Liceului de Artă Marin Sorescu.

Tânărul a fost acceptat la Universitatea Bedforshire din Luton, însă aşteaptă un răspuns şi de la Institutul de Artă din Chicago, unde ar putea primi o bursă din partea Fundaţiei condusă de omul de afaceri american Donald Trump.

"Dacă voi continua studiile în străinătate voi reveni în ţară să îmi îndeplinesc visul de a îmi face un nume din toată chestia asta şi să fiu apreciat la mine în ţară”, a conchis Ştefan Triculete - elev al Liceului de Artă Marin Sorescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri