Au scăpat de grija inundaţiilor. Autoritățile au început să lucreze la un dig de apărare în satul Beiu, Teleorman

Data publicării:
190614 DIG BEIU

Aproape 2.000 de oameni dintr-o comună din Teleorman au scăpat de grija inundaţiilor. Autoritățile au început lucreze la un dig de apărare în localitatea Beiu, zona în care inundaţiile au făcut prăpăd în aprilie. Localnicii spun că o mare parte din această realizare o datorează vizitei făcute de premier. Oamenii așteaptă cu nerăbdare zidul protector, iar constructorul, să fie vremea favorabilă.

Locuitorilor din Beiu, digul nu le va aduce înapoi agoniseala pierdută, dar măcar gândul că vor fi feriți de ape îi mai alină. Lui Ion Parpalea întreaga gospodarie i-a fost distrusă. Apa a avut un metru în casă şi așteaptă acum digul ca pe Dumnezeu.

Toată localitatea aşteaptă cu nerăbdare construcţia digului.

sperăm că va fi mai bine şi nu vom mai sta cu frica în sân, că de fiecare dată când creşte apa, gospodăriile noastre sunt în pericol de inundaţii”, a spus o localnică.

Constructorul a ajuns deja în comună şi va intra cu utilajele imediat ce vremea o va permite.

Până sâmbăta vom avea aici trei excavatoare, trei buldozerele si trei cilindri compactare, plus 4 autobasculante pentru transportul materialului din care se execută digul”, a spus Corneliu Novac, reprezentantul firmei de construcție.

Premierul Victor Ponta a ajuns în aprilie în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate. Autoritățile locale cred că vizita a fost benefică.

Cred că a contat, suma necesară s-a alocat într-un timp foarte scurt şi deja avem constructorul în localitate”, spune Ioana Mageranu, primar Ștorobăneasa.

Aşa se face că Guvernul a alocat bani pentru construirea unui dig care să protejeze zone din judeţul Teleorman de alte inundaţii, autorităţile locale promiţând că vor finaliza construcția până în luna august.

“Prin hotărârea de guvern 320 din 23 Aprilie 2014 s-au dat bani şi pentru acea lucrare de îndiguire la Beiu-Ștorobăneasa, dar si pentru reamenajare pârâul Câinelui”, a precizat Carmen Daniela Dan, prefect Teleorman.

Pentru amenajarea râului Teleorman din zona localității Ștorobăneasa, Guvernul a dat 15.000 de lei, iar pentru un alt dig din zona pârâului Câineni, alți 19.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri