Blocul S200, încă neterminat

Data publicării:
130814 BLOC S200

Un bloc ceauşist care se dorise a fi un hotel impunător, început la sfârşitul anilor 80 nu a fost terminat nici până astăzi. Mâinile prin care a trecut clădirea au imaginat-o pe rând zonă rezidenţiala, mall sau parc IT. După aproape un sfert de secol şi mii de planuri soarta clădirii încă este incertă.

Blocul are zece etaje şi 25.000 de metri pătraţi si se afla aproape de kilometrul 0 al oraşului. De aproape 30 de ani însă este doar o clădire abandonată.

''E sinistru. De 15 ani de când trec pe aici e la fel.'', a spus o trecătoare.

''Nici la ţa nu e aşa. Eu stau la ţară şi e mai frumos ca aici.'', a spus un alt trecător.

Ani de zile după revoluţie, construcţia a fost doar un morman de fiare şi beton, până când a fost preluat de Universitatea din Craiova. Instituţia a reuşit să închidă clădirea cu geamuri în urma cu 5 ani şi voia să o transforme într-un parc IT. A investit 10 milioane de euro, de la Ministerul Educaţiei şi mai avea nevoie de 9 ca proiectul să fie finalizat. Aşa că încă o dată blocul din centrul Craiovei a rămas abandonat.

Acum conducerea Universităţii nu se mai gândeşte la parcul IT ci cum să facă imobilul să devină productiv cât mai curând.

Acum clădirea are doar un paznic şi nu a fost angajată o firmă care să curete măcar vegetaţia luxuriantă care este neatinsă de ani de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri