Bradul de închiriat, o modă care nu a prins. Românii nu cunosc trend-ul european şi sunt reticenţi

Data publicării:
081214 BRAD

Craiovenii nu sunt interesaţi să închirieze brazi în ghiveci de Crăciun, chiar dacă pentru asta plătesc doar 10 la sută din preţul unui pom, iar firmele vin şi-l aduc acasă. La rândul lor, proprietarii de pepiniere spun că afacerea nu rentează: în anii trecuţi, brazii au fost returnaţi aproape uscaţi.

Închirierea unui brad în ghiveci costă doar 10 la sută din preţul unui pom de Crăciun, spun proprietarii de pepiniere. De exemplu, un brad mare şi bogat care costă 400 de lei poate fi adus acasă pentru perioada sărbătorilor pentru doar 40 de lei. Românii nu sunt însă tentaţi de ofertă.

„Să închiriez? Nu, nu m-am gândit”, spune un bărbat.

„Am văzut că se poartă în ultimul timp, dar nu mă tentează”, recunoaşte o femeie.

Firmele care oferă brazi de închiriat aduc pomul acasă în Ajun şi după sărbători vin să îl ia înapoi. Chiar şi aşa românii nu sunt interesaţi, preferă să plătească în plus şi să păstreze apoi bradul în grădină, verde.

Pentru că nu prea au avut succes, patronii se gândesc să renunţe la ofertă.

„Nu prea a prins, deoarece clientul român nu prea este obişnuit cu grija pentru plantă”, spune Claudiu Firu, agent de vânzări pepinieră.

Cei mai mulţi români preferă încă brazii tăiaţi din pădure şi nu pomii în ghiveci.

„După Crăciun se pot debarasa de el într-un mod plăcut şi ecologic, deci ar avea numai de câştigat. Ar avea un brad frumos în casă, după care şi-ar continua viaţa, brăduţul, la noi în grădină”, explică Claudiu Firu, agent de vânzări pepinieră.

În pieţele din ţară nu au apărut încă brazi, însă cei care vor să împodobească pomul mai devreme, îşi pot cumpăra din supermarketuri sau din pepiniere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri