Bragă produsă după o reţetă veche de 100 de ani, la Drobeta Turnu Severin  

Data publicării:
031213 BRAGA

Străzile din Drobeta Turnu Severin mai păstrează încă parfumul vremurilor de altă dată. Aromele îmbietoare provin şi de la una dintre cele mai vechi cofetării din oraş deschisă în 1900 de o familie de albanezi. Pe lângă dulciurile de casă, aici puteţi găsi oricând şi un pahar rece de bragă, băutură care făcea deliciul oamenilor când nu se inventaseră răcoritoarele carbogazoase.

Domnica Oprescu provine dintr-o celebră familie de comercianți severineni. Membrii acesteia produc bragă, baclava, sugiuc şi fursecuri de mai bine de 100 de ani. Bunicii femeii au venit din Albania şi au deschis o mică afacere, iar tradiţia s-a păstrat din generaţie în generaţie. De la 18 ani, Domnica a preluat cofetăria pe care o deschide în fiecare dimineaţă cu mult drag.

„Nu este aşa ceva foarte, foarte bănos, dar trăieşti omeneşte şi e un lucru care e tradiţional şi natural”, a spus Domnica Oprescu.

Domnica Oprescu este fericită că oamenii apreciază şi acum produsele făcute în casa Bairam. Braga ajunge şi în alte oraşe din ţară sau chiar în străinătate.

De dragul copiilor care vin să cumpere bragă, Domnica Oprescu uită şi de profit şi îi încurajează să lase deoparte băuturile carbogazoase din comerţ.

Femeia speră ca şi copiii ei, care au alte meserii, să ducă mai departe tradiţia familiei, iar braga Bairam să aştepte rece pe tejghea oamenii însetaţi măcar 100 de ani de acum înainte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri