Campanie de informare împotriva răspândirii HIV  

Data publicării:
151214 hiv campanie

Studenţii medicinişti au împărţit pliante şi prezervative într-un centru comercial din Craiova şi le-au explicat tinerilor cât de important este să se testeze de virusul HIV şi să se protejeze atunci când întreţin relaţii sexuale. Totul în cadrul campaniei „Răspândeşte vorba, nu virusul”.  

„Proiectul lor este foarte bun pentru societate şi pentru a informa tinerii care sunt expuşi diferitelor riscuri în ziua de astăzi”, spune un tânăr.

„Vrem să convingem cât mai mulţi oameni să se testeze, încercăm să îi convingem prin date medicale corecte şi argumente pertinente”, a spus Dumitru Mihai Teodor, coordonatorul proiectului "Răspândeşte vorba, nu virusul!"

În luna octombrie, 291 de persoane din Dolj au cerut să facă testul HIV/SIDA la cerere şi au fost confirmate 8 cazuri noi. Acţiunea a fost organizată după ce un tânăr de 25 de ani din Segarcea, care a murit acum 2 luni, şi-a infectat intenţionat fostele iubitele cu virusul HIV.

În România trăiesc, conform datelor Ministerului Sănătăţii, peste 11.000 persoane infectate HIV sau bolnave de SIDA. Nu există estimări oficiale ale numărului real de persoane seropozitive dar, conform raportului Băncii Mondiale, acesta poate fi de 5-10 ori mai mare decât al celor înregistraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri