Carte cu 4,2 milioane de cititori online  

Data publicării:
171115 carte cu 4 2 mil

O scriitoare din Olt este pe locul I la accesări pe Wattpad

O tânără scriitoare din judeţul Olt a depăşit toate aşteptările. Are milioane de cititori pe o platformă din mediul online. A publicat în 2013 o carte care a adunat, până în prezent, nu mai puţin de 4,2 milioane de accesări, iar în ultimul an a ocupat locul I în topul vizualizărilor. Cartea prezintă povestea unei fete care cade pradă viciilor după separarea părinţilor săi. Tânăra scriitoare nu vrea să se oprească aici, mai are în lucru alte 10 cărţi.

Georgiana Sandu a început să scrie la 16 ani. Scria compuneri care impresionau cadrele didactice, şi, după ce a scris prima carte, a descoperit siteul WATTPAD şi a publicat cartea aici. Cartea “Dangerous Love” prezintă povestea unei tinere care începe să se drogheze după ce părinţii ei se despart. La început a avut un număr mic de vizualizări, doar câteva sute, însă, după an a ajuns la 4.2 milioane de cititori şi ocupă locul I.

„ Nici acum nu îmi vine să cred. Mi se pare ireal, adică la început eram un simplu cititor printre ei, îi lăudam pe ei, mi se părea uimitor şi acum mă laudă ei pe mine", a declarat Georgiana Sandu, scriitoare. 

Primii care şi-au dat seama că fata este talentată au fost profesorii din liceul unde a terminat în urmă cu trei ani.

„Se ştia că scrie cărţi încă din liceu. A avut tot sprijinul doamnei profesor Trifan Dana, profesoara de limba română. Era un elev model pot să spun", a povestit Ortansa Stănescu, director Liceul Economic Slatina.

Tânăra suferă însă că situaţia financiară nu-i permite să publice cărţile pe hârtie. Reprezentanţii editurilor susţin că ar putea avea mare succes.

„Această tânără, dacă îşi va public acea carte, va avea un succes foarte mare. Eu care mai am de-a face cu tinerii, am câţiva tineri care s-au lansat prin publicarea unor cărţi chiar cu tiraj mai mic", a declarat Sandu Ilie, directorul unei edituri din Slatina.

Wattpad este siteul ce reprezintă cea mai mare comunitate de cititori şi scriitori din lume cu zeci de milioane de utilizatori şi 100 de milioane de cărţi, potrivit siteului. Acesta a fost lansat în anul 2006 şi este destinat citirii cărţilor electronice pe telefoane mobile, tablete sau calculatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri